EXER.PL - GAMING FORUM Mini Giełda Ogłoszenia dla gości The EXER Legacy - JUZKO.net powered by AIDOWS

The EXER Legacy - JUZKO.net powered by AIDOWS

The EXER Legacy - JUZKO.net powered by AIDOWS

Zordon
Member
94
01-08-2026, 09:13 AM
Forum exer.pl zostało oficjalnie porzucone. W najbliższym czasie zostanie usunięte, a adres będzie kierował bezpośrednio do nowego serwisu.

Nowy serwis, stare zasady. To samo tylko szybciej i prościej.

Juzko Network - https://juzko.net

Co się zmieniło:
- strona jest w całości po angielsku, łamana czy prostowana angielszczyzna, bez znaczenia, kto zechce i tak zrozumie
- nie trzeba się logować ani rejestrować
- do publicznej komunikacji służy czat (można pisać i po chińsku)
- ważne informacje pojawiają się w DevLogu
- biblioteka ma statusy aktualizowane na bieżąco
- request kieruje od razu do telegrama
- cała strona jest dużo lżejsza, wersja standardowa waży zaledwie 150kb więc nawet na modemie 56k załaduje się w kilka sekund
- dostępna jest wersja Full Desktop Experience zbudowana na autorskim skrypcie AIDOWS 2.0 FDE, przeznaczona dla użytkowników desktopowych: JUZKO.net FDE

Co się nie zmieniło:
- gry nadal są z jednego źródła, ode mnie
- telegram nadal kieruje na mój telefon
- ciągle to ja decyduję kto może uczestniczyć w Bibliotece
- można dodać swoje gry po wcześniejszym kontakcie

Co jest w planach:
- Technicznie NIC, pod względem funkcjonalnym skrypt jest już kompletny
- będę pracował nad ujednoliceniem wizualnym FDE, bo teraz korzysta ze standardowych modułów w nowym oknie

Po robocie czas na kawę: https://buycoffee.to/zordon
Zordon
01-08-2026, 09:13 AM #1

Forum exer.pl zostało oficjalnie porzucone. W najbliższym czasie zostanie usunięte, a adres będzie kierował bezpośrednio do nowego serwisu.

Nowy serwis, stare zasady. To samo tylko szybciej i prościej.

Juzko Network - https://juzko.net

Co się zmieniło:
- strona jest w całości po angielsku, łamana czy prostowana angielszczyzna, bez znaczenia, kto zechce i tak zrozumie
- nie trzeba się logować ani rejestrować
- do publicznej komunikacji służy czat (można pisać i po chińsku)
- ważne informacje pojawiają się w DevLogu
- biblioteka ma statusy aktualizowane na bieżąco
- request kieruje od razu do telegrama
- cała strona jest dużo lżejsza, wersja standardowa waży zaledwie 150kb więc nawet na modemie 56k załaduje się w kilka sekund
- dostępna jest wersja Full Desktop Experience zbudowana na autorskim skrypcie AIDOWS 2.0 FDE, przeznaczona dla użytkowników desktopowych: JUZKO.net FDE

Co się nie zmieniło:
- gry nadal są z jednego źródła, ode mnie
- telegram nadal kieruje na mój telefon
- ciągle to ja decyduję kto może uczestniczyć w Bibliotece
- można dodać swoje gry po wcześniejszym kontakcie

Co jest w planach:
- Technicznie NIC, pod względem funkcjonalnym skrypt jest już kompletny
- będę pracował nad ujednoliceniem wizualnym FDE, bo teraz korzysta ze standardowych modułów w nowym oknie

Zordon
Member
94
02-20-2026, 10:15 PM
Update JUZKO Network.
Wszystkie moduły zostały ujednolicone wizualnie, cały silnik obsługuje już cross-login. Logując się do biblioteki jesteś zalogowany na forum i na czacie. Dodałem też witrynę sklepową, można sobie zakupić klucze steam. Ceny bazowane na CDkeys mogą wydawać się wysokie (bo nie są niskie), ale to nie jest publiczny sklep i co się sprzeda pójdzie na rozwój biblioteki.

Zielona biblioteka działa, ale prawdopodobnie zostanie porzucona, a gry będą wystawione na sprzedaż. Od roku pies z kulawą nogą nie używał zielonych gier. Ja w sumie też nie pamiętam kiedy ostatnio grałem na Xboxie.

Wersja Library 3.0 weszła w fazę live testów. A co jest w wersji 3.0?
- rejestracja na zaproszenie
- każdy uczestnik może dodawać swoje gry
- wymiana gier na bazie tokenów
- użytkownik określa cenę gry w tokenach za każdy dzień
- niewielka część tokenów trafia na konto właściciela
- każdy uczestnik co miesiąc dostaje odnawialną pulę 50 tokenów (nie kumulują się)
- standardowy dostęp do forum z shoutboxem

Co jest w planach do wersji 3.0? Niewiele. Biblioteka jest funkcjonalna. Będę pracował nad dodatkowymi funkcjami forum, o ile ktoś będzie z nich korzystać. Core wystarczy do swobodnej wymiany gier. A resztą tego gaming center jest od dawna w FDE 2.0 - chaty (tak, dwa - publiczny i dla zalogowanych), odtwarzacz muzyki (JUzKO, a jakże!), kalkulator waluty gracza (HKD, USD, PLN, BRL), notatnik z funkcją zapisu, szybkie notatki przyklejane do pulpitu. Większość działa i na telefonie, ale FDE to głównie desktop experience.

Coraz bliżej do pożegnania z myBB 🙃 JUZKO rządzi!

Zordon
02-20-2026, 10:15 PM #2

Update JUZKO Network.
Wszystkie moduły zostały ujednolicone wizualnie, cały silnik obsługuje już cross-login. Logując się do biblioteki jesteś zalogowany na forum i na czacie. Dodałem też witrynę sklepową, można sobie zakupić klucze steam. Ceny bazowane na CDkeys mogą wydawać się wysokie (bo nie są niskie), ale to nie jest publiczny sklep i co się sprzeda pójdzie na rozwój biblioteki.

Zielona biblioteka działa, ale prawdopodobnie zostanie porzucona, a gry będą wystawione na sprzedaż. Od roku pies z kulawą nogą nie używał zielonych gier. Ja w sumie też nie pamiętam kiedy ostatnio grałem na Xboxie.

Wersja Library 3.0 weszła w fazę live testów. A co jest w wersji 3.0?
- rejestracja na zaproszenie
- każdy uczestnik może dodawać swoje gry
- wymiana gier na bazie tokenów
- użytkownik określa cenę gry w tokenach za każdy dzień
- niewielka część tokenów trafia na konto właściciela
- każdy uczestnik co miesiąc dostaje odnawialną pulę 50 tokenów (nie kumulują się)
- standardowy dostęp do forum z shoutboxem

Co jest w planach do wersji 3.0? Niewiele. Biblioteka jest funkcjonalna. Będę pracował nad dodatkowymi funkcjami forum, o ile ktoś będzie z nich korzystać. Core wystarczy do swobodnej wymiany gier. A resztą tego gaming center jest od dawna w FDE 2.0 - chaty (tak, dwa - publiczny i dla zalogowanych), odtwarzacz muzyki (JUzKO, a jakże!), kalkulator waluty gracza (HKD, USD, PLN, BRL), notatnik z funkcją zapisu, szybkie notatki przyklejane do pulpitu. Większość działa i na telefonie, ale FDE to głównie desktop experience.

Coraz bliżej do pożegnania z myBB 🙃 JUZKO rządzi!

Users browsing this thread:
 1 Guest(s)
Users browsing this thread:
 1 Guest(s)